International Expertise Center ChildAbduction.COM (IECC)©
We can get your child back!
Contact us now

Mexico – Kohn-zaak

Een repatriering van een kind van Mexico naar Frankrijk.

Ik twijfel er niet aan dat zonder de hulp van IECK mijn zoon nu niet vredig in mijn huis zou slapen.

Mijn zoon was op vakantie naar Mexico met zijn moeder maar op de datum van hun terugkeer kwamen zij niet terug en het werd duidelijk dat na hen geprobeerd te hebben te overtuigen om terug te komen, dat het voornemen was om niet terug te keren naar ons huis in Frankrijk.

Na een procedure te hebben opgestart voor de terugkeer van een kind volgens het Verdrag van Den Haag, ben ik naar Mexico gegaan om daar mensen te ontmoeten die mij zouden kunnen helpen en tevens heb ik geprobeerd om mijn zoon te kunnen blijven zien.

Eén van de mensen die ik heb ontmoet, was een vertegenwoordiger van de consulaire dienst van mijn land en hij gaf mij een zeer gedetailleerde briefing van alle kwesties waar achtergebleven ouders mee te maken krijgen wanneer in Mexico zij proberen om hun kinderen terug te halen. Hij had deze informatie van een aantal onopgeloste zaken die het consulaat volgde. Deze zaken lieten zien dat naast de voor de hand liggende juridische obstakels, verschillende onafhankelijke logistieke problemen overwonnen dienden te worden alvorens een kind succesvol terug te kunnen laten keren.

Intussen was ik in contact gekomen met IECK en heb hen alle kwesties voorgelegd waarover ik in Mexico hoorde. Dankzij deze open discussies, voorafgaand aan een financiële verbintenis met IECK kreeg ik een beeld van hoe de geïntegreerde aanpak van IECK kon werken en ik was overtuigd dat indien ik kans wilde maken op het terughalen van mijn zoon, dat ik dan gebruik zou moeten maken van de diensten van IECK.

Na IECK ingeschakeld te hebben, heb ik hun plaatselijke juridische vertegenwoordigers ontmoet en begon het geïntegreerde plan zich te ontwikkelen. Na twee zittingen beloofde de Mexicaanse rechter de terugkeer van mijn zoon volgens het Verdrag van Den Haag. De juridische specifieke kenmerken van Mexico vereisten echter een snel en allesomvattend “terug-naar-huis-reis-plan”, en wederom plande IECK de reis naar huis en kocht de verschillende vliegtickets en we gingen zo snel mogelijk naar huis. Hun juridische vertegenwoordiger reisde zelfs mee tot aan het punt waar mijn zoon en ik fysiek het vliegtuig in gingen dat ons vanuit Mexico naar huis zou vliegen.

Als achtergebleven ouder ben je behoorlijk kwetsbaar als je hulp zoekt en er is een aantal mensen dat hoop geeft in ruil voor geld zonder enig tastbaar resultaat. Als ik het mij goed herinner, betaalt IECK zijn juridische partner een bonus na een succesvolle terugkeer. En voor mij is dit een bewijs van hun werkelijke doelstelling.

IECK, bedankt voor alles wat jullie hebben gedaan,

Met vriendelijke groet,

Sven Kohn

+33 6 79 20 19 45

Our offices are located in the European Union and United States of America

Mobiel

IMPORTANT !

We strongly discourage taking matters into your own hands. 
The measures could be illegal and may delay your child’s return. 
Attempts to re-abduct your child(ren) violently from any country may:

  • Endanger you, your child(ren) and others;
  • Prejudice any future judicial efforts you might wish to make in the abducted-to-state;
  • Even result in the arrest and imprisonment for many years!, of you, and that of your accomplices.

Finally, there is no guarantee that the chain of violent abductions would end with the one committed by you. 
A parent who has violently re-abducted a child may have to go to extraordinary lengths to conceal his or her whereabouts, living in permanent fear that the child may be violently re-abducted yet again.
If you are contemplating such desperate measures, we advise you to consider the emotional trauma inflicted on a child who is a victim of a violent abduction and a violent re-abduction.
We discourage violent re-abductions not only because it is illegal, but also because of possible psychological harm to the child.

We don’t use illegal methods; we intervene in another way.
Our method of work is strategically un-orthodox, but obviously legal and safe with the assistance of our strong global network.
Your case, needs to be continuously coached, monitored and pushed forward by our organization.